Σχολικοί διαγωνισμοί ανταποδοτικής ανακύκλωσης Η/Υ

Διοργάνωση Σχολικού Διαγωνισμού Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Η/Υ

Χάρισε τον παλιό σου υπολογιστή και βοήθησε την τάξη σου να κερδίσει τον διαγωνισμό!

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Επανεκκίνησις» καλεί όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Αττικής να οργανώσουν ένα Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Η/Υ. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προάγει την ιδέα της ανακύκλωσης παλαιών υπολογιστών σε μαθητές δημοτικού.

Ο διαγωνισμός διαρκεί δύο εβδομάδες και οι μαθητές μπορούν να φέρουν στο σχολείο τους (λειτουργικά και μη) αντικείμενα από τις εξής 4 κατηγορίες:

  • σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (desktop)
  • φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop)
  • flat οθόνες
  • περιφερειακά συστήματα (ηχεία, πληκτρολόγια, ποντίκια κτλ.)

Κάθε Δημοτικό σχολείο που επιλέγει να συμμετάσχει

  1. θα κάνει, πριν την έναρξη, την σχετική ανακοίνωση σε γονείς και μαθητές ώστε το ενδιαφερόμενο κοινό να είναι ενήμερο για την συλλογή Η/Υ (και περιφερειακών) που θα ακολουθήσει
  2. θα πρέπει να ορίσει έναν τουλάχιστον εκπαιδευτικό ή μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ως υπεύθυνο επικοινωνίας ανάμεσα στο σχολείο και την δράση
  3. ο υπεύθυνος επικοινωνίας θα πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα www.epanekkinisis.gr, στην κατηγορία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, και να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής

Οποιαδήποτε μεταφορά από/προς το σχολείο καλύπτεται από την Επανεκκίνησις.

Γιατί όποιος συμμετέχει κερδίζει!

Κάθε σχολείο συμμετέχοντας αυτόματα κερδίζει ένα ολοκληρωμένο επαναχρησιμοποιημένο σετ Η/Υ (πύργος, οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο).

Διαγωνισμός χωρίς βραβεία δεν γίνεται..

Τα βραβεία – Η/Υ που θα δοθούν είναι ένα ολοκληρωμένο σετ Η/Υ στο κάθε σχολείο για το εργαστήριο πληροφορικής και ολοκληρωμένα σετ Η/Υ στην τάξη που σε κάθε μια από τις τέσσερις κατηγορίες πήραν την πρώτη θέση συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη ποσότητα (στην αντίστοιχη κατηγορία)!
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα www.epanekkinisis.gr

Οι υπολογιστές που θα δοθούν στα σχολεία περιέχουν εκπαιδευτικές εφαρμογές σχετικές με τα διδασκόμενα μαθήματα, οι οποίες είναι πιστοποιημένες από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο σκοπός αγιάζει.. τα σχολεία!

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί κίνητρο σε όλα τα σχολεία να γνωρίσουν τον κόσμο της κοινωνικής και ανταποδοτικής ανακύκλωσης, να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα επαναχρησιμοποίησης και μέσω της δικής τους κινητοποίησης να καλλιεργήσουν στην πράξη την οικολογική τους συνείδηση. Και με τον καιρό τα δημοτικά σχολεία της τοπικής μας κοινότητας να γίνουν μια »οικογένεια» ώστε μελλοντικά να αλληλοκαλύπτονται όλες οι ανάγκες σε Η/Υ, που υπάρχουν στα τμήματα πληροφορικής των σχολείων, εντελώς ανέξοδα, εξασφαλίζοντας για όλους τους μαθητές ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε ψηφιακά εργαλεία και εξοπλισμό.

Με αφορμή την έναρξη των δραστηριοτήτων του πρώτου καταστήματος της Επανεκκίνησις στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, σας καλούμε να εισάγουμε μαζί την καινοτομία στην σχολική τάξη, καθιστώντας το Δημοτικό σχολείο σας το πρώτο παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες κοινότητες που θα ακολουθήσουν.