Ενώ οι #μαθητές και οι #εκπαιδευτικοί δουλεύουν πυρετωδώς για να οριστικοποιήσουν τις εργασίες τους, ελάτε να γνωρίσουμε τον φορέα που θα δωρίσει τα βραβεία του φετινού Διαγωνισμού Map Competition για τα σχολεία που θα διακριθούν!

Η Κοινσεπ Επανεκκίνησις δημιουργήθηκε πιλοτικά το 2015 από μια ομάδα επαγγελματιών της πληροφορικής, έχοντας ως κύριο στόχο να δωρίσει επιδιορθωμένους φορητούς υπολογιστές στα #σχολεία όλης της χώρας, τα οποία είτε δεν διαθέτουν επαρκή #εξοπλισμό είτε αυτός είναι πολυχρησιμοποιημένος και δύσχρηστος.

Η Επανεκκίνησις:

α) Συγκεντρώνει παλαιούς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές 💻, υπό τη μορφή δωρεών μεταχειρισμένων συσκευών (σε λειτουργική ή μη κατάσταση) από εταιρείες και ιδιώτες.

β) Μετά από έλεγχο και επισκευή, όπου αυτό απαιτείται, κάνει #δωρεές εξοπλισμού σε σχολεία όλης της χώρας και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

γ) Εκπαιδεύει εθελοντές τεχνικούς σε επιδιορθώσεις/επισκευές παλαιών συσκευών, δίνοντας την ευκαιρία για απόκτηση προϋπηρεσίας/εργασιακής εμπειρίας σε άνεργους και αποφοίτους σχολών πληροφορικής.

δ) Προωθεί την ιδέα της κοινωνικής #ανακύκλωσης υπολογιστών, επισκευάζοντας ή επαναχρησιμοποιώντας τα λειτουργικά τους μέρη.

ε) Οργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για την αντιμετώπιση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού.

Μέχρι τώρα, η Κοινσεπ Επανεκκίνησις έχει δωρίσει πάνω από 250 #υπολογιστές και εξαρτήματα σε δημοτικά σχολεία, ωφελώντας πάνω από 3.000 μαθητές, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει σε νέους τεχνικούς Η/Υ τη δυνατότητα πρακτικής εκπαίδευσης στο ειδικά διαμορφωμένο σύγχρονο εργαστήριό της στην Κυψέλη.

Το 2021 βραβεύτηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εθελοντισμού «Νησίδες Ποιότητας», ο οποίος αναδεικνύει άτυπες ομάδες ή θεσμοθετημένες οργανώσεις πολιτών από όλη την Ελλάδα, που έχουν να επιδείξουν εθελοντικό, συλλογικό, πρωτοποριακό, μη ευρέως γνωστό, υψηλής ποιότητας έργο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο των προσεχών της δράσεων, ειδικά για τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, η Κοινσεπ Επανεκκίνησις και το Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνουν τον 2ο Διαγωνισμό Ανταποδοτικής #Επαναχρησιμοποίησης Η/Υ, που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του 2ου Don’t drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (11:00-17:00).

Στηρίζοντας σταθερά δράσεις και φορείς με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, χαιρόμαστε ιδιαίτερα, ως Spotin, που εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με την Επανεκκίνησις, την οποία ευχαριστούμε θερμά και δημόσια για την ευγενική χορηγία των βραβείων του φετινού Διαγωνισμού Map Competition!

Όσο για το ποια ακριβώς θα είναι τα βραβεία του #Διαγωνισμού, μείνετε συντονισμένοι!! 🎁

#mapcompetition#spotin#staytuned